wczoraj wyskoczyła mi kontrolka auto diagnostyka silnika, po szybkiej interwencji okazało się że mam błąd p0299 czyli turbiny ( po skasowaniu błędu jest na razie ok nie zapalił się jeszcze raz) W załączniku screeny z pracy turbiny prosił bym o info czy tak powinno być czy szykować się na regeneracje. Dodam silnik 2l 140 km kod silnika BKD oczywiście octavia II
log:
2 Faults Found:
16683 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached
P0299 - 000 - -
Freeze Frame:
RPM: 2856 /min
Torque: 296.0 Nm
Speed: 97.0 km/h
Load: 64.3 %
Voltage: 14.06 V
Bin. Bits: 00001000
Absolute Pres.: 2121.6 mbar
Absolute Pres.: 2590.8 mbar
Nie potrafię tego zinterpretować - zwykle turbina wydaje się dawać za małą moc, ale czasem daje radę wyjść daleko poza specified boost pressure. Czyli coś robi, ale nie wiem na ile poprawnie.
Ale zacytowany błąd:
16683 - Boost Pressure Regulation: Control Range Not Reached
P0299 - 000 - -
Freeze Frame:
RPM: 2205 /min
Torque: 232.0 Nm
Speed: 115.0 km/h
Load: 48.2 %
Voltage: 13.91 V
Bin. Bits: 00001000
Absolute Pres.: 2060.4 mbar
Absolute Pres.: 1540.2 mbar
Wskazywałby, że chodzi głównie o niedobór ciśnienia zwłaszcza, że czasem podobno silnik wchodzi w notlauf, ale nie widziałem tego na własne oczy.
Mimo zapalonego checkengine (lub po skasowaniu błędu bez niego) jedzie w zasadzie mniej więcej tak, jak powinno. Ale ostrzeżenie w logach powraca w miarę regularnie.
Jakiego to może być typu awaria turbo? Przewody podobno szczelne, filtr powietrza OK, syfu innego w dolocie nie widać na pierwszy rzut oka.
Bład nadal jest czyli toturbina . Wczoraj miałem trasę wawa gdańsk2godz tam i spowrotemi czasami wywalało turbinę przyobrotach 2,200 a czasami ok 3000. Dodatkowo fotki błędu. Gdzie jestdobrze zrobić turbinę??Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=4442494266 ale nie wiemczyto sprawdzone
Nic nie rob ze sprezarką. Kazda w nią ingerencja bedzie wyrzuceniem pieniedzy w błoto.... przynajmniej na razie.
Mozna by podregulowac troche sztange w gruszce tak jak radzi Robert.
Jezdziles dluuugo na permanentym niedoładowaniu i masz przypieczone kierownice VTG. Trudno oczekiwac ze się rozjezdzą w dwa dni.
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
co ta regulacjada??? Pliki nie chcą się wgrywać navtg bo już sprawdzałem. Trochę denerwujące jest podczas jazdy wyłączanie silnika żeby odzyskać turbinę. I boję się że cos uszkodzę w tan sposób
Komentarz